70 éves a VASÚTVILL Kft.

Hírek

Archív fotókkal illusztrált évkönyv készült a kerek évforduló alkalmából

A Vasútvill Kft. 2019. őszén idén ünnepelte hetvenedik évfordulóját, hiszen legkorábbi jogelődje, a MÁV Villamos Felsővezeték Építésvezetőség 1949. október 1-én alakult meg. Az ünnepi alkalomból a vállalat különleges évkönyvet állított össze.

A kiadvány fő attrakciója az a fotóanyag, mely a vasút-villamosítási szakma kezdeteitől egészen máig végigkíséri az eltelt évtizedeket. A vállalat saját képei mellett a Fortepan és az Erősáramú Alapítvány archív képanyagából is válogattak a szerkesztők. Olyan kuriózumokat láthat a lapokon az olvasó, mint az első vasút-villamosítók csoportképe 1931-ből, a helikopteres oszlopállítás a nyolcvanas évekből vagy éppen a II. világháborúban bombatalálatot szenvedett Keleti pályaudvar.

A képes cégtörténet mellett helyet kaptak a kiadványban a Vasútvill Kft. életében különösen fontos szerepet betöltött szakemberek portréi is. Az egykori és jelenlegi igazgatók mellett Dancsi József szakmai életútjáról is olvashatunk, aki amellett, hogy 45 éven keresztül volt a Vasútvill Kft. munkatársa, a könyv szakmai lektorálását is elvégezte.

Az évkönyv főszerkesztője Tar Erzsébet stratégiai igazgató, az összeállításban közreműködött a Goodwill Communications Kft. A tervezési és tördelési munkák Kelemen Richárd grafikust dicsérik.